Garanti Şartları

Garanti Şartları

Garanti Şartları

GARANTİ ŞARTLARI
1) Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır. (Bu süre 2 yıldan az olamaz)
2) Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı garanti kapsamındadır.
3) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11 inci maddesinde yer alan; 

a- Sözleşmeden dönme,

b- Satış bedelinden indirim isteme,

c- Ücretsiz onarılmasını isteme,

ç- Satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,haklarından birini kullanabilir.


4) Tüketicinin bu haklardan ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret   talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. Tüketici   ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsilen sorumludur.


5) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;

> Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,

> Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

> Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkân varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir.

Satıcı, tüketicinin   talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve   ithalatçı müteselsilen sorumludur.


6) Malın tamir süresi 20 iş gününü geçemez. Bu süre, garanti süresi içerisinde mala   ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti   süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar.   Malın arızasının 10 iş günü içerisinde giderilememesi halinde, üretici veya ithalatçı;   malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı    tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır. Malın garanti süresi içerisinde   arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.
7) Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.
8) Tüketici, garantiden doğan haklarının kullanılması ile ilgili olarak çıkabilecek uyuşmazlıklarda yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı    yerdeki Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabilir.
9) Satıcı tarafından bu Garanti Belgesinin verilmemesi durumunda, tüketici Gümrük   ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvurabilir.


GARANTİ PROSEDÜRÜ NASIL UYGULANIR?
1. Arıza şikayeti söz konusu olan lastik, garanti belgesi ve faturası ile birlikte, garanti süresi içinde ürün yetkili satıcısına getirilir.
2. Yetkili satıcı tarafından lastik inceleme ve değerlendirme talep formu düzenlenir ve lastik incelenmek üzere teslim alınır.
3. Söz konusu lastik şirketimizin teknik uzmanlarınca incelenir.
4. Üretim hatası tespit edilen lastik için garanti şartları yerine getirilir ve lastik üreticinin mülkiyetine geçer. Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. Garanti kapsamı dışında kalan lastikler, yetkili satıcı kanalı ile müşteriye iade edilir.
5. İnceleme sonucu şirketimizin resmi kâğıdı ile lastik sahibine yazılı olarak ve yetkili satıcıya e-posta yöntemi ile bildirilir.


GARANTİ BELGESİ

ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ
Firma Ünvanı: Continental Aktiengesellschaft
Adres :  Vahrenwalder Str. 9, 30539 Hannover / Germany Telefon :  +49 511 938-01 Faks :  +49 511 938-81770 E-posta :  zkd.hotline@conti.de Web :  www.continental-corporation.com
İTHALATÇI FİRMA BİLGİLERİ
Firma Ünvanı: OTOMOTİV LASTİKLERİ TEVZİ A.Ş.
Adresi : Aydınevler Mahallesi, Dumlupınar Caddesi, No: 64        Pk 34854 / Küçükyalı /Maltepe / İSTANBUL Telefon  : (0-216) 587 00 00 pbx Faks : (0-216) 518 24 26 (3 hat) e-posta : hizmet@conti.de www.continental-lastikleri.com.tr


KULLANIM, KURULUM, BAKIM VE BASİT ONARIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR
a) Hava basıncı: Lastik havalarının belirtilenden düşük ya da yüksek olması, lastiğin   erken ve düzensiz aşınmasına ve ayrıca lastiğin yol tutuş ve fren performansında düşmeye sebep olur. Bu yüzden en az her 15 günde bir lastiklerinizin (stepne dahil) havasını soğukken ve doğruluğundan emin olduğunuz bir hava saati ile ölçünüz. Supaplarınızda kaçak olup olmadığını kontrol ediniz ve supap kapaklarını sürekli   kapalı tutunuz, eksik ise tamamlayınız. Karda ve buzda hava basınçlarını düşürmeyiniz. Uzun yolculuklar öncesinde lastik havalarınızı % 5-10 kadar artırınız.  Yükü, lastiğin değil, içine basılan havanın taşıdığını unutmayınız.
b) Mekanik, ön düzen ve süspansiyon ile fren sistemi: Aracınızın bu sistemlerinde  oluşabilecek aksaklık ve ayarsızlıklar lastiğinizin performansını doğrudan ve olumsuz yönde etkileyecektir. Bu yüzden aracınızın bu sistemlerini araç üreticilerinin önerdiği   aralıklarla kontrol ettiriniz ve gerekli bakımı yaptırınız.
c) Yükleme: Aracınızı istiap haddi üzerinde yüklemeyiniz ve yükünüzün araç üzerinde dengeli dağılmasına dikkat ediniz.
d) Yoldaki riskler: Hatalı, kötü kullanım ve/veya uygun olmayan yol koşullarından    kaynaklanacak hasarlardan sakınınız. Örn: Yollardaki çukur ve kasislere yavaş giriniz. Yüksek kaldırımlara ve alçak banketlere inip çıkmaktan kaçınınız.
e) Zararlı dış etkenler: Yağ, mazot vb. petrol türevleri ve kimyasal maddeler ile    lastiklerinizin temasını engelleyiniz.
f) Aracın parka çekilmesi: Aracınızı uzun süre kullanmayacağınızda aracınızı takoza alınız veya lastik havalarını %30 oranında arttırınız ve belirli aralıklarla lastiğinizin yere basma konumunu değiştiriniz.
g) Yapısal bütünlük: Aracınızın tüm lastiklerinin aynı ebat ve yapıda (konvansiyonel veya radyal) olması gerekir. Zorunlu kalınması durumunda, ön ve arka akslara aynı ebat   ve yapıda olmak koşulu ile servis koşullarına uygun farklı sırt deseninde (düz tip/  kar tipi) lastikler takılabilir. Farklı yapı ve desendeki lastikleri kesinlikle aynı aks üzerine takmayınız.
h) Minimum diş derinliği: Diş derinliği emniyet sınırının altına düşmüş lastikler garanti kapsamı dışında kaldığı gibi, kullanılmaları da güvenlik açısından sakıncalıdır.
i) Eşleştirme: Yeni bir lastiği kullanılmış bir lastikle eşleştirmeyiniz, aksi takdirde yeni lastiğiniz erken aşınacaktır. Özellikle kamyon, kamyonet ve otobüs gibi ticari araçlarda aracın çalışacağı yol ve zemin tipine uygun sırt desenindeki (asfalt/arazi tipi) lastikleri   seçiniz. Bu konuda yetkili satıcılarımızın bilgisine başvurunuz.
j) İç lastik: İç lastikle kullanılması gereken dış lastikler kesinlikle iç lastiksiz olarak kullanılmamalıdır.
k) Zincir kullanımı: Kışın lastiklere zincir takılması gereken hallerde çekiş aksındaki iki lastiğe de zincir takılmalıdır.
l) Kış lastiği kullanımı: Ortalama hava sıcaklığı mevsimsel olarak +7ºC’nin altına düştüğünde lastikler kış lastikleriyle değiştirilmelidir. Karlı buzlu zeminde patinajdan kaçınılmalıdır. Kış mevsimi için özel üretilmiş lastiklerin kış mevsimi dışında da    kullanılması lastik ömrü ve konforu açısından sorun yaratır.
m) Lastiklerin rotasyonu: Lastiklerin ömrünü uzatmak için periyodik olarak ön ve arka aks arasında yerleri değiştirilmelidir. Bu işlemin yapılması için yetkili satıcımıza  başvurunuz.


TAŞIMA VE NAKLİYE SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Lastiklerin taşınması ve depolanmasında dikkat edilmesi gereken konular şöyle özetlenir.

> Branda, gergi, ip gibi bağlayıcı malzemelerin, lastiğin ezilmesine sebebiyet verecek   ya da formunu bozacak şekilde gergin bağlanmaması, köşelerde sıkışık ve ezik şekilde bırakılmaması.

> Üst üste 10 adetten fazla konmayacak ve üstlerine yük binmeyecek şekilde olabildiğince dik konumda taşınması ve depolanması.

> Nakliye ve depolamada kesici, delici malzemelerin üzerine konulmaması ve temas   etmemesine özen gösterilmesi, aşırı sıcak ya da ısınabilecek maddelere veya yerlere yakın depolanmaması.

> Petrol ve türevleri veya kimyasal maddelerle birlikte taşınmaması.

> Elektrik motorları gibi ozon yaratıcı ortamlardan uzak tutulması, doğrudan güneş ışığından sakınılması.

>  Nemli ortamlarda tutulmayıp, ortamın sürekli havalandırılmasına dikkat edilmesi.


KULLANIM HATALARINA İLİŞKİN BİLGİLER
Belirtilen kullanım hatalarına dikkat edilmelidir.
> Çukur, kasis, kaldırım ve düşük banket gibi uygun olmayan yol koşullarından kaynaklanan hasarlar.

> Cam, çivi, taş, metal ve benzeri sert ve keskin cisimler nedeniyle oluşan hasarlar.

> Hatalı ve kötü kullanımdan kaynaklanan ve/veya çarpmalar sonucunda meydana  gelen hasarlar.

> İç lastik takılarak kullanılması gereken dış lastiklerin iç lastiksiz kullanılmaları sonucu ortaya çıkan hasarlar.

> Kullanılan dış lastik, iç lastik ve kolonun farklı markalar olması halinde, Continental markası taşımayan iç lastik ve/veya kolonun imalat hatasından kaynaklanan dış lastik hataları.

> Araç üreticisi tarafından belirlenen lastik ebat/tipi dışındaki lastik kullanımından doğan hasarlar.

> Kaplanmış ve/veya tamir edilmiş lastikler.

> Araca, istiap haddi üzerinde aşırı ve dengesiz yükleme yapılması ve lastiğin hız limitinin üzerinde kullanılması nedeniyle meydana gelen hasarlar.

> Tespit edilmiş standartlara uymayan hava basıncı ile kullanılan lastiklerde meydana gelen hasarlar.

> Araçların ön düzen, süspansiyon ve fren sistemlerinin arızalı ve/veya ayarsız olması sonucu oluşan hasarlar.

> Hatalı, hasarlı ve lastik ebadına uygun olmayan, yanlış jant kullanılmasından meydana gelen hasarlar.

> Lastiğin janta takılması/sökülmesi sırasında hatalı uygulama sonucu meydana gelen hasarlar.

> Lastiklerin tüketici tarafından depolanması sırasında uygun koşulların yerine getirilmemesi nedeniyle dış etkenlerden kaynaklanan hasarlar.

> Lastiklerin tanıtma ve kullanma kılavuzuna uygun olmayan koşullarda kullanılması sonucunda ortaya çıkan hasarlar.


TÜKETİCİNİN YAPABİLECEĞİ BAKIM, ONARIM VEYA ÜRÜNÜN TEMİZLİĞİNE İLİŞKİN BİLGİLER
Lastik havalarının belirtilenden düşük ya da yüksek olması, lastiğin erken ve düzensiz aşınmasına ve ayrıca lastiğin yol tutuş ve fren performansında düşmeye sebep olur. Bu yüzden en az her 15 günde bir lastiklerinizin (stepne dahil) havasını soğukken ve doğruluğundan emin olduğunuz bir hava saati ile ölçünüz. Supaplarınızda kaçak olup olmadığını, kontrol ediniz ve supap kapaklarını sürekli kapalı tutunuz, eksik ise tamamlayınız. Karda ve buzda hava basınçlarını düşürmeyiniz. Uzun yolculuklar öncesinde lastik havalarınızı % 5-10 kadar artırınız. Yükü, lastiğin değil, içine basılan havanın taşıdığını unutmayınız.
Lastiklerinizi yalnızca su kullanarak temizleyiniz. Silmek için alkol, tiner vb. diğer solventleri kullanmayınız. Temizleme/parlatma amacı ile kimyasal malzemeler ile temas ettirilmesinden kaçınınız. Lastiklerinizi basınçlı yıkama makinelerine maruz bırakmayınız.


PERİYODİK BAKIM

Bu ürün periyodik bakım gerektirmemektedir.


ÜRÜN BERTARAFI


Ürünün üzerinde veya ürün ile verilen dokümanlarda gösterilmiş olan bu simge; ürünün kullanım ömrünün sonuna gelindiğinde, üründen evsel atıklar ile birlikte kurtulunamayacağını belirtmektedir. İnsan sağlığına ve çevreye gelebilecek olası zararlardan kaçınmak için, ürünün uygun tesislerde geri dönüşüme tabi tutulacağı ve çeşitli materyallerinin yeniden kullanılacağı biçimde ayrıştırılarak atılması gerekmektedir. Bu ürünün çevresel olarak doğru geri dönüştürülmeye tabi tutulacağı tesisler hakkında bilgi, ürünün tedarikçisinden veya ilgili yerel devlet kurumlarından edinilebilir.


ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TANITICI VE TEMEL BİLGİLER
Lastik; kauçuk, kord bezleri ve çelik teller ile çeşitli kimyasal maddelerin birleşiminden oluşur. Aracın, yer ile temasını sağlayan önemli bir parçadır. Lastik, içine basılan hava vasıtasıyla takılı olduğu aracın ve üzerindeki yükün taşınmasını sağlar. Bir lastik üzerinde başlıca 3 bölgeden söz edilir. 1. Sırt 2. Yanak 3. Damak veya topuk Sırt, lastiğin yere basan kısmı olup, araçtan gelen kuvvetlerin yere aktarılmasında rol oynar. Yanak, lastiğin her iki tarafında yer alan ve lastiklerle ilgili önemli bilgilerin yazılı olduğu kısımdır. Topuk ise lastiğin janta oturduğu ve hava sızdırmazlığının sağlandığı kısımdır.


MONTAJA İLİŞKİN BİLGİLER
a) Lastiğin montajını, konusunda uzman yetkili kişiler ve uygun makineler ile    yaptırınız.
b) Kullanacağınız jantın; ezik, eğik, kirli, paslı, çatlak veya tamirli olmadığından emin   olunuz.
c) Aracınızın kullanım el kitabında belirtilen ölçülerdeki jantı kullanınız veya yetkili   satıcılarımızın bilgisine başvurunuz.
d) Lastiğin yönlü/yönsüz veya simetrik/asimetrik olmasına göre “outside” yazan    tarafının dışa gelecek şekilde monte edilmesine dikkat ediniz.
e) Lastiğin montajından önce iç temizliğini kontrol edip, herhangi bir şekilde ıslaklık   olmamasını sağlayınız.
f) Janta sürülecek kaydırıcının bu iş için özel geliştirilmiş bir malzeme olduğundan  emin olunuz. Kaydırıcı olarak; silikon, deterjan, yağ, petrol ürünleri ve benzeri maddeleri kesinlikle kullanmayınız.
g) Gerekli emniyet önlemlerini aldıktan sonra kuru hava ile şişiriniz. Şişirme basıncı   için ilgili araç kullanma kılavuzuna veya yetkili satıcımıza başvurunuz.
h) Lastiği şişirdikten sonra supaptan hava kaçırıp, kaçırmadığını kontrol ediniz ve   supap kapağını kapatınız. Lastiklerinizin balansını yaptırınız.
i) Lastiğin iyi merkezlenerek bijonlarının çapraz şekilde gerektiği kadar    sıkıldığından emin olunuz.


TÜKETİCİNİN SEÇİMLİK HAKLARI
Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11 inci maddesinde yer alan;
a-  Sözleşmeden dönme,

b-  Satış bedelinden indirim isteme,

c-  Ücretsiz onarılmasını isteme,

ç-  Satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, haklarından birini kullanabilir.


Satıcı tarafından Garanti Belgesinin verilmemesi durumunda, tüketici Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvurabilir.
Tüketici, çıkabilecek uyuşmazlıklarda şikayet ve itirazları konusundaki başvuruları yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabilir.

 

Continental
UEFA Euro2016 Resmi Sponsoru
Top